Praktisk prøve (oppkjøring)

Centrum Asker Trafikkskole AS

Praktisk prøve (oppkjøring)

Når teoriprøven er bestått kan man bestille førerprøve. Dette bør gjøres i samarbeid med kjøreskolen, slik at vi er sikre på at vi har ledig bil til deg. Du må gi skolen elektronisk tillatelse til å bestille prøven for deg og dette gjør du fra Din side på www.vegvesen.no.

Før førerprøven er det frivillig om du vil ha en oppvarmingstime eller ikke, men det kan være greit å få den lille finpussen før alvoret settes inn. Sensoren du får er helt tilfeldig og vi har ingen påvirkningskraft verken for ruten du skal kjøre eller hvilken sensor du får tildelt.

Prøven har flere deler. Du må både kjøre og løse de andre oppgavene selvstendig. Måten du løser oppgavene på, vurderes mest mulig som en helhet. Resultatet blir bestemt når prøven er over. Du får vite om du bestod eller ikke med en gang. Du får en skriftlig begrunnelse for resultatet. Du kjører 55-60 minutter under varierte veg- og trafikkforhold. Ruten du kjører er fastsatt på forhånd. Prøven i sin helhet varer i ca 70 minutter. Du får en sikkerhetskontrolloppgave før kjøringen. Måten du gjør deg og bilen klar før kjøringen, samt måten du avslutter og sikrer bilen på etterpå, er også en del av prøven. Du blir bedt om å kontrollere for eksempel lys, bremser, varsellamper eller noe annet. I tillegg må du forklare hva som kan være årsak eller følge dersom noe er feil. Her finner du full oversikt over sikkerhetskontrollspørsmålene. 

Du får beskjed i god tid om hvor du skal kjøre. Du blir for det meste bedt om å kjøre til navngitte steder som du finner skilt mot. Du kan bli bedt om å snu, parkere og rygge. Sensor vurderer om du har nådd målene godt nok til å trene videre på egen hånd. Det blir lagt vekt på at har god bilbehandling og kan kjøre behagelig og økonomisk. Du må samtidig greie å være oppmerksom på veg- og trafikkforholdene rundt deg. Kjøremåten skal være tydelig og sikker og gi god trafikkavvikling. Du må kjøre forutseende, ta hensyn til andres behov og legge opp til samhandling med andre trafikanter.

Når prøven er bestått må du inn til skranken for å bestille førerkort og få midlertidig kjøretillatelse. Førerkortet kommer i posten etter noen dager. Husk at du må ha med deg penger til gebyret, samt gyldig ID ved fremmøte på trafikkstasjonen. Det er ikke vanlig at kjørelæreren er med på førerprøven, men det er fullt mulig om du skulle ønske det. Vær da klar over at han/hun sitter i baksetet og har ikke lov til å uttale seg om din kjøring.

Flere nyheter

Ventetid på kjøretimer, obligatoriske kurs og førerprøver

Les mer

Økning i smittevern/ increase in virus protection measures

Les mer

Smitteverntiltak hos oss

Les mer

Lang ventetid på førerprøver

Les mer

Forlenget frist for Trafikant i mørket

Les mer

Trafikant i mørket - obligatorisk kurs i mørkeperioden

Les mer

Verv en venn eller flere - gjerne alle du kjenner!

Les mer

Ny kollega på vei!

Les mer

Førerkort for tilhenger?

Les mer

Teoretisk prøve

Les mer

Skolereglement

Les mer

Finansiering

Les mer

Vis alle

Bruk av dine data

For å kunne levere tjenesten og tilby en best mulig brukeropplevelse til deg, samler vi inn og behandler en del teknisk informasjon om besøkende på nettsiden. Les mer om hvordan vi behandler her.

Mer informasjon
Jeg forstår

Personverninnstillinger

Ditt valg vil bli lagret i informasjonskapsler i nettleseren din slik at vi kan huske dine innstillinger neste gang du besøker Centrum Asker & Bærum Verk Trafikkskole AS. Les mer om hva vi lagrer i informasjonskapslene her.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre tjenester. Når vi har et inntrykk av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem, får vi et bedre bilde av din brukeropplevelse, og kan jobbe videre for at Centrum Asker & Bærum Verk Trafikkskole AS kan tilby deg en best mulig tjeneste.

Jeg godkjenner at mine data benyttes for å gi meg en bedre brukeropplevelse.

Ikke godkjenn
Godkjenn